Logo

Missie

Voetbal is een sport die het beste in de jeugd naar boven kan brengen. Daarnaast is voetbal bij uitstek een ontmoetingsplaats waar mensen met een gemeenschappelijke interesse contacten kunnen leggen en vrienden kunnen maken.

 Wij geloven zeer sterk in een sociaal project waarin voetbal een ontmoetingsplaats kan en moet zijn voor onze jeugd, hun ouders, familieleden, vrienden en kennissen.

Het is van het grootste belang dat de spelers zich thuis voelen en met plezier afzakken naar de club, voor training, wedstrijden en activiteiten. Wij geloven dat dit alles zijn oorsprong vindt in een correcte en eerlijke behandeling van de spelers, gereglementeerd door duidelijke afspraken en regels.

Ook de ouders en familie moeten zich thuis kunnen voelen in de vereniging. Ouders moeten zich betrokken kunnen voelen en een gevoel van vertrouwen kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk vertrouwen zij hun kinderen toe aan buitenstaanders die hun kinderen gaan begeleiden en vormen.

Het is dan ook de betrachting van de club en van de jeugdopleiding om van de totaliteit één grote familie te maken met een waarneembare sociale functie.

Spelers moeten in een eerste fase plezier beleven aan het voetbal. Maar toch stellen wij ook als doel het beste te halen uit elke jeugdvoetballer. Elke jeugdspeler moet de kans krijgen om haar/zijn niveau maximaal te ontwikkelen, in overeenkomst met haar/zijn individuele talenten en mogelijkheden.

Wij willen een omgeving aanbieden waar de jeugd volop zijn kansen krijgt.

Om die reden is SK Rummen vastberaden om haar jeugdopleiding jaar na jaar te verbeteren en deze ter beschikking te stellen van alle jeugdspelers, zodat zij maximaal hun individuele voetbaltalenten kunnen ontwikkelen. SK Rummen wil een opleiding vormen waarin talentvolle en minder talentvolle jeugdspelers kunnen uitgroeien tot volwaardige spelers op basis van een kwaliteitsvolle, sportieve, pedagogische en sociale opleiding en begeleiding.

Om de ontwikkeling van onze spelers over de verschillende leeftijdscategorieën te realiseren gebruiken we de opleidingsvisie van Voetbal Vlaanderen en de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Visie

SK Rummen is een voetbalclub uit een klein dorpje dat vooral bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die niet alleen het sporten in teamverband wil promoten, maar ook het sociale gebeuren hoog in het vaandel draagt. Daarom willen we ook de ouders van onze jeugdspelers in hoge mate betrekken bij de club want zonder hun inzet kan er geen voetbal plezier zijn voor de vereniging. Iedere bijdrage aan het vrijwilligerswerk, hoe klein dan ook, is belangrijk voor het voortbestaan van de vereniging want zij vormen de basis van onze club.

SK Rummen wil sporten in teamverband en vooral samenwerken, niet alleen op het veld, maar ook daar buiten: samen met de spelers, trainers, afgevaardigden en bestuur. Door dit samenwerken kan de jeugdopleiding verder opgebouwd worden en succesvol zijn.

Het uitgangspunt daarbij is dat we voetbal spelen en voetbal beleven en de club maximaal toegankelijk maken voor iedereen die zich kan identificeren met de doelstellingen van SK Rummen. Wij bieden een kindvriendelijke omgeving aan waar aandacht wordt besteed aan voetbaltechnische waarden en sociale waarden.

‘Pas als iedere speler met plezier zijn voetbal hobby kan uitoefenen en met succes zijn talent kan ontplooien, zijn we geslaagd als jeugdopleiding.’